#21 SÓJOVÝ MASO

Posted: Prosinec 30th, 2010 | Author: | Filed under: Attila Bič Boží | 6 Comments »

Asi takhle. Sójový maso mě nesere. Klidně ho snesu i na talíři, holt ho prostě nesnim.

Co mě sere, jsou lidi, kteří se snaží všechny okolo (a nejvíc sami sebe) přesvědčit, že sójový maso chutná stejně jako masový maso. „Já ti mám, Mařko, takovej recept, to nejdřív namočíš do vývaru a pak to dáš na pánev s cuketou a špetkou sádla a prosimtě jednim jabkem, a máš čínu, kterou nerozeznáš vod krůtí,“ notují si takhle vegekuchařky (druhá čeká jen na to, až se ta první nadechne, aby dala k lepšímu svůj recept na guláš sice nemasovej, ale stejně chutnej jako masovej).

Snažil jsem se takové osoby vždycky vyhecovat k dvojitému slepému testu, ale málokdy byly schopné pochopit celkový koncept dvojitého slepého testu, takže k němu nikdy nedošlo. kusim to teda tady: proboha, vzpamatujte se, sójový maso nikdy nebude chutnat stejně jako maso. Takový to dobroučký, vopravdický maso má přirozeně vláknitou strukturu, takže sójový maso se může jít klouzat, protože vždycky bude chutnat jenom podobně, jako něco moc ňamý. Takže proč to žrát.

Takovýhle tričko jsem míval taky,
než jsem ho na sobě jednou ve víru divokého tance roztrhal.

«
»