#34 MASO S KOSTÍ VE SMETANOVÉ OMÁČCE

Posted: Leden 18th, 2011 | Author: | Filed under: Attila Bič Boží | 3 Comments »

Jako sorry, ale tady snad každej normální člověk musí uznat, že mám pravdu. Jak se to jako má jíst? Buďto způsobně oždibráváte z kostí vlákna masa příborem, což ale nejde nikdy dokonale, takže spousta dobroty přijde vniveč, nebo to vezmete do ruky, zaprasíte se a úplně si zkazíte požitek z toho, jak se omáčka rozplývá na jazyku. Nehledě na to, že nevim, jak je to z hlediska bontónu – drůbež se snad prý smí vzít do pracky i v lepší společnosti, ale platí to i pro tu zapatlanou? Co, Guthe-Jarkovský, pomyslel jsi na to?

Velkou chválu mojí mamince, že před nějakými patnácti lety uznala mé argumenty a když teď vaří slepici na paprice, maso z kostí obere před tím, než ho vloží do omáčky.


Tak ano (vlevo), tak ne (vpravo).

«
»