#48 TEPLÁ STERILOVANÁ OKURKA

Posted: Únor 7th, 2011 | Author: | Filed under: Attila Bič Boží | Komentáře nejsou povolené u textu s názvem #48 TEPLÁ STERILOVANÁ OKURKA

V mé rodině se dodržují tyto základní stravovací návyky: na Vánoce smažený kapr s bramborovým salétem, na Štěpána kachna či husička či dvě a na Nový rok španělský ptáček. Nemohu říci, že bych španělského ptáčka řadil mezi top ten svých oblíbených jídel, ale přesto mám novoroční obědy u rodičů rád.

Než pozřu první sousto, vždycky chvilku bezmyšlenkovitě otáčím vidličkou v zahnědlé omáčce, a její mírně hlenovitá konzistence a následné opojení delikatesní chutí mě vždy přivede k přemítání, zda španělský ptáček s houskovým knedlíkem přeci jen nepatří mezi top ten mých oblíbených jídel.

A zatímco mi mizí v chřtánu měkounké hovězí, které pomalu odmotávám z kokonu španělského ptáčka, chystám se nahlédnout, co se skrývá uvnitř. A každý rok je to stejné. Vajíčko – nezklame. Vuřtík – delikatesní. Cibule – neurazí, ale ani nepřekvapí. Ale okurka? Fuj. Kdyby někdo vytvořil univerzální zhnusovadlo jídla, bude podle mě teplá sterilovaná okurky mezi hlavními složkami.

Podobně to platí i pro znojemskou pečeni.
Může ji mít někdo rád, aniž by se stal masovým vrahem?

 

«
»


Comments are closed.