Studený nedopečený pečivo ráno k snídani

Posted: Říjen 7th, 2015 | Author: Jakub | No Comments »

Vždycky ráno docházím k oblastní Žabce u naší firmy s očekáváním čerstvě rozpečeného pečiva k snídani. V létě, kdy se teplota okolního vzduchu blíží teplotě v troubě, bývají bagety horké, že je člověku ještě větší vedro. Úplně vidím, jak se prodavačka ráno trmácí prvním ranním metrem, jen aby mohla vysypat pečivo z plechu přímo před mýma očima. Jenže jakmile se ochladí, personál změní taktiku. Venku zima jak v psírně, nebo minimálně hnusně sychravo, a našinec zatouží po hřejivém doteku, který umí poskytnout jen čerstvá houska. A v regálu čekají úhledně vyskládané hromádky vybledlých, gumových baget, které mají v rodném listě včerejší datum.

«
»