Když nemám namazané pokličky

Posted: Říjen 25th, 2015 | Author: Masosasurus | 11 Comments »

Jako každý, i já jsem ráda jedla rohlíky, housky nebo třeba chléb se salámem, šunkou, paštikou, medem či sýrem. Je až s podivem, že i na tak banální věci mě může něco srát. A přitom sere. Už třeba to první co mě sere je, dkyž dostanu rohlík s paštikou, mazacím sýrem nebo s čímkoliv, a oni to nepodmažou máslem, nebo margarínem. Kdo to má žrát? Je to suchý, hnusný, lepí se to na patro. O to víc mě sere, když to někdo jen tak symbolicky mázne, to už tam nemusel dávat vůbec nic.
jenže stejnou měrou mě sere i to, když dostanu takhle pečivo, které je rozkrojené napůl a znovu přiložené. Velmi často totiž namažou pouze spodek, na to hoděj některou z výše vypsaných ingrediencí, no a pokličky už se mazat neobtěžují a pouze jí překlopí spodní namazanou část.
Naštěstí mě už moji blízcí znají tak dobře, že mi pokličky mažou… o to víc mě sere, když mě někdo zná a pokličku mi přesto nenamaže.

«
»


  • Lucie Machutová

    Jestli ti mažou pečivo příbuzní, zkus se domluvit.
    Jestli ti mažou pečivo sluhové, nakaž jim to.
    Jestli ti maže pečivo někdo jiný, kolik ti proboha je??!?

    • Lenka Sileth Smetanová

      tak většinou si je mažu sama, ale jsou chvíle kdy mi dělá jídlo někdo jiný, například dkyž někoho poprosím, nebo když se jede na výlet a dotyčný má za úkol dělat svačiny, nebo když mi chce někdo udělat radost… no a pak nenamažou pokličky a ta radost pomine :(, musím to říct vždycky důrazně, že chci namazat i pokličky, o to víc pak sere, že vaše přání eakceptují, i když jim polopaticky vysvětlujete, co jsou to pokličky

  • insaina

    mně zas vadí, když mi např. pod paštiku namažeš máslo, každý to má holt jiný (ale pokličky mám taky ráda namazaný -- a chleba až do kraje a ne jen zalepený dírky, ale trošku souvislou vrstvu)

  • MayBPhoenix

    Tak to já zase potřebu dávat pod mazlavej sejra nebo nějakou lučinu máslo absolutně nepochopím. Ale každýmu podle jeho chuti.

    • Lenka Sileth Smetanová

      Máslo/margarín pod těmito věcmi je pro mě důležitý z toho důvodu, že hezky podmaže ten chléb, ta chuť krásně oddělí chuť pečiva a sýru a současně se s nima pěkně spojí… bez msála m ito přijde jaksi.. divné

  • Pobre Miguel

    Pod paštiku máslo, fuj. Chlebíček se salámem a s okurkou jedině bez másla.

  • Jan Bart

    Tvl „poklicky“, WTF ?!

    Taky si davej bacha na to, ze kdyz chces housku s dejme tomu 8 kolecky salamu,

    tak aby ti tvoji pribuzni polozili 4 kolecka na jednu pulku a dalsi ctyri na druhou pulku
    a az potom ty dve pulky dali k sobe.

    Protoze kdyby dali vsech 8 kolecek na jednu pulku a pak ti na to dali „poklicku“, mohli by te opravdu nasrat.

  • Marek Pekárek

    kombinaci máslo/paštika, nebo máslo/sýr, nebo máslo/marmeláda jsme fasovali od malinka ze všech stran .. lidi by neměli jezdit objevovat kuchyně jihovýchodní asie, ono bude naprosto stačit objet republiku :-) třeba šlágr, o který se tahá spousta jihovýchodních moravských dědin, je řízek s rajskou, případně řízek se zelím :-) no co, pořád je to vepřo knedlo zelo :-) jen místo pečeného čuníka smažené sloní ucho 😀

  • Tomáš Marný

    Chleba s máslem je taky potřeba podmazat?

    • Karin

      Margarínem.

  • Emelantuka

    Tak si ten rohlík obrať a máš pokličku namazanou, ty jelito ! A nebo přikaž tomu svýmu otrokovi, ať ti dá dvojitou porci másla. To by snad mohlo tvůj mezigalagtickej problém vyřešit! Ty budeš mít těžkej život. :-)