Kdyz cabra konvicka.

Posted: Listopad 2nd, 2015 | Author: Ojlec | 2 Comments »

Mam rad caj. Ne takovej ten smetenej prach ze skladiste, nybrz poradnej sypanej. Vyroba teto pochoutky je jak se na prvni pohled zda jednoducha, ale… Udelat fakt dobrej caj je fakt kunst. Chce to presny alchymistycky postup a nejednou je potreba obetovat i krysu a mumlat zaklinadlo neciste magie.
Nejde ani o to, ze se obiram o pozitek tech nekolika dousku, co skonci na stole, u kterych bych se tvaril blazene jak ten typek z reklamy na Jihlavanku. Jde o to ze to dokaze uplne zkazit tu peknou pohodovou naladu. Misto popijeni toho bozskeho moku hledam uterku a nadavam jak kdybych mel touretteuv syndrom.
Proto me neuveritelne sere, kdyz nejaka spolecnost se rozhodne delat konvicky na caj, ktery cabraji. Vzdyt to museli snad testovat ne? Prece nekdo nezacne vyrabet neco jen tak. To jako mam neuveritelnou smulu, ze vetsina konvicek co jsem mel nedokazala dopravit obsah dustojne do pripravene misticky? Zvlast, kdyz je obsah konvicky tak neobvykle dobry.

«
»


  • Pavel M.

    Efekt čajové konvice, kdy čaj při nalévání z konvičky přilne k její hubičce a „cvrndá“ pak po stole, je způsoben kapilárními silami. Chemici tomu u kádinek zabraňují podmáznutím vnější strany hubičky Ramsayovým nebo silikonovým tukem, u konvice pomáhá máslo (http://ottp.fme.vutbr.cz/vyzkum/coanda/podklady/Coanda_studijni_podklady.pdf).

    • h2ocreature

      To mas urcite pravdu, ale jsou i konvicky co necabraji bez podmazani