#768 LÁĎA HRUŠKA
Posted: Březen 27th, 2014 | Author: Achjo Bitch | Filed under: Achjo Bitch | 80 Comments »Láďu Hrušku jsem poprvé zaregistrovala jako reportéra, kterému při prezidentských volbách ukradli kabát („ten hezkej, námořnickej…“), což Láďa Hruška nemohl nechat jen tak a udělal z toho kauzu na pokračování, kterou Televizní noviny ždímaly snad ještě tejden poté, co se ten svrchník našel. V rámci pátrání po kabátu v sobě však Láďa zřejmě objevil detektivní sklony a TV Nova ho proto povýšila na post Potravinového inspektora. A nějak tehdy začalo bejt jasný, že každej, kdo nebude mít opalovací krém s faktorem dva miliony, zažije mizernej den…
Když pominu srandovní název, je taková funkce jistě užitečná a dobrá, o českých supermarketech si nemyslím nic moc pozitivního a je důležité, aby se jim dostávala smysluplná zpětná vazba od co nejvíce lidí, jinak se nikdy nic nezmění, žeáno. Trochu mě tam ale děsila ta zvláštní chuť, se kterou Láďa hledá nešvary a vybízí k občanské aktivitě. Nemohla jsem si pomoct, ale když jsem ho jednou viděla naživo poskakovat před tescem s pytlíkem pomerančů (čím se ty pomeranče provinily, to netuším), tak jsem si ho musela představit jako třídního outsidera, který nachytal spolužáka na cigáru na záchodech a teď to peláší naprášit do kabinetu a má radost čistě a jen z toho bonzování.
Poctivou inspektořinou a investigativní reportáží o chlebu, který padá dolů namazanou stranou, se tento bývalý učitel biologie a chemie stal maskotem celé televize a jako takový dostal vlastní rubriku „Láďa Hruška vaří levně a chutně“. TV NOVA tak už zase našla nejnižší bod v televizní gastronomii, za jakýsi Mariánský příkop jsem totiž doteď považovala Babicu, který uvařil fotbalový míč. Erotické představy všech bydlenek, které chodí nakupovat s plackou I LOVE POTRAVINOVÝ INSPEKTOR se zhmotnily do podoby Ládi Hrušky, který předkládá lidem nadívané kuřecí kůžičky a jakmile řeknou, že se to dá jíst, tak jim tou kuřecí kůží demonstrativně mává před obličejem. Lepšího bojovníka za svá práva si ženy z mimibazaru skutečně přát nemohly…
A to je právě to, co mě na tom sere nejvíc. Byla jsem nadšená z Pekla na talíři, které konečně dodalo trochu osvěty i těm, kteří smaží knedlík v trojobalu. A samotná inspekce obchodů jistě taky není od věci. Ale tím vařením se to zase celý posralo. K čemu kontrolovat kvalitu potravin, když z toho pak člověk uvaří 100% sajrajt? Když v reportáži řeznice potvrzují, že kuřecí kůžičky jdou na dračku? Láďa Hruška má u toho navíc výraz „no já vím, je to trochu bizarní a místy dost odporné, ale stojí to pár korun, v zásadě se to dá jíst a lidem na ulici to chutná, takže o co jde“, kterej přesně ty ženský, co jsou na ně na těch internetech nějaký blbečci zlí, potřebujou. Nějakýho chlapa, z opravdické televize, který se jich zastane. Kterému můžou poslat svůj recept na korbáčiky za 5 Kč a pan Inspektor jim za to pěkně poděkuje. A za kterého by se naopak ony samy praly do krve, protože je naučil jak udělat bramboráky bez brambor, z tvrdého chleba (protože cena brambor je u nás opravdu alarmující, tyvole…). Sere mě, že nejsledovanější česká televize pomocí Ládi Hrušky legitimuje sice levné, ale nechutné a nezdravé vaření jako životní styl.
Fenomenální pablb.