#295 (TÝ)DENNÍ OBĚDOVÉ MENU

Posted: Leden 30th, 2012 | Author: | Filed under: Achjo Bitch | 1 Comment »

Nebojte se, toto není další článek, který by na vás křičel, že žerete a vaříte výhradně hovna a sračky a přijdete za to do pekla, kde je ďáblem Pohlreich a Babica tam s holkama z mimibazaru vaří fujtabjl, ale když chce ochutnat, fujtajbl zmizí, zatímco vy budete valit do kopce pytel shnilejch polotovarů a skoro na konci vám vždycky sjedou dolů. Ono se to možná teda stane, ale o to mi nejde. Nebudu hodnotit kvalitu a úroveň pokrmů obědového typu, každá restaurace to má jinak a kde se mi nelíbí/kde mi nechutná, tam nejím – easy as that.

Jenže ono vás to může srát i v podniku, kam chodíte rádi a kde, dle vašeho názoru, vaří dobře. Mluvím o podnicích, kde je, v rámci ušetření přírody a peněz, tisknuto menu na celý týden, což v praxi končí vztekle a je úplně jedno, v který tam přijdete den. Nevěříte?

Tak já vám sem teda hodím typické příklady z mé gastropraxe… Přijdu v pondělí, je tam holandský řízek (nikdy, nejim) nebo těstoviny se smetanou, na které nemám náladu. Na další dny je předpověď, přirozeně, mnohem optimističtější, ale je mi jasný, že  se sem už tento týden nedostanu, takže mi to je jedno. Přijdu v úterý a nadšeně si objednám dýňovou polévku, hurá, mám já to ale štěstí!

„Slečno promiňte, ale ona nám ta dýňová právě došla…“

No a tak přijdu třeba ve středu a hrozně bych si dala vepřové s dušenou mrkví, ale to se ukáže, že neumím číst a že moje milované jídlo mají na programu až ve čtvrtek. 

Ale vůbec nejhorší ze všeho je pátek. Na výběr je z jídel, která asi i nebudou špatná, ale ve srovnání s tím, co se v daném lokálu servírovalo v pondělí, úterý, středu a čtvrtek, mě samou nespravedlností přejde chuť, protože mi dojde, že jsem to zase nevychytala.

Nevím jak vy, ale mě se tahle obědová smůla zkrátka lepí na pa(n)ty a když navíc vidím, že obědové štěstí mi uniklo jen těsně… tak třeba i utrousim (ne)jedno sprosté slovo.

«
»