#217 ŠPATNĚ UDĚLANEJ PÁREK V ROHLÍKU

Posted: Říjen 6th, 2011 | Author: | Filed under: Attila Bič Boží | 35 Comments »

Tomio Okamura je pan nejchytřejší z chytrejch, Brouk Pytlík, co všude byl dvakrát. Myslim, že Achjo Bitch dokonce chystá hejt, ve kterym by se tomuhle japonskýmu mysliteli zevrubně věnovala, a já ji v tom rozhodně podporuju, dneska se ovšem pozastavíme nad tématem, ke kterýmu mě přivedl právě zmíněnej Asiat.

Pan Okamura totiž před časem prohlásil, že se mu na Česku hodně líbí lokální úprava hot dogu, pikadoru, prostě párku v rohlíku. Zatímco všude jinde za hranicema se paras vkládá do podélně rozřízlýho pečiva, u nás se v rohlíku udělá díra a párek se strčí dovnitř. Česká úprava má sice drobnou nevýhodu, že se už hůř přidávaj další ingredience, ale zase komfort při jedení českýho párku v rohlíku je s klasickým hot dogem nesrovnatelnej.

S timhle páně Okamurovym zjištěním nechci polemizovat, ale chtěl bych upozornit, že česká varianta skrývá ještě jedno zásadní nebezpečí týkající se pravidelného obklopení párku rohlíkem. Známe to všichni: z rohlíku kouká třetina párku a poslední třetina rohlíku pro změnu v sobě nemá párek žádnej. A zatímco samotnej párek se dá zdlábnout  bez problémů (myslím, že jsem tady již jednou zmiňoval svoji tezi, že na nedostatek příloh ještě nikdo nikdy neumřel), hloutat suchej rohlík neni zrovna zábavná aktivita, takže zbytek pečiva letí do koše. Kurva, co by za něj daly děti v Africe? (Asi nic, protože děti v Africe nic nemaj.)

Nevim, jestli tyhle párkaři maj moc dlouhý rohliky, moc krátký bodce nebo prostě jenom moc líný ruce, ale myslim si , že by na nějakym ministerstvu měl vzniknout odbor, co by párkaře koncesoval. A ty, kterejm by párek nezajel do rohlíku až po špičku, by nechal máčet v koši ve Vltavě.

«
»