#141 PŘENDAVÁNÍ JÍDLA V LEDNICI DO STÁLE MENŠÍCH NÁDOB

Posted: Červen 17th, 2011 | Author: | Filed under: Attila Bič Boží | 19 Comments »

K věci, o který chci dneska psát, dochází hlavně tehdy, když se toho navaří víc, než se stihne během jednoho jídla sníst. Typickym příkladem bejvaj třeba všelijaký hustý polívky, gulášovka, zelňačka, boršč, zkrátka věci, co se jich navaří v neděli plnej prádelňák, kterej se pak během tejdne likviduje.

Prádelňák se strčí do lednice. Druhý den už je polévky míň, takže když si jí jdu nabrat, je náhle v menším hrnci a ten prádelňák trůní uprostřed dřezu. Za další dva dny je polévky už jen trošku, takže je náhle přelita do úplně malého hrnečku. Tudíž se kvůli polévce myjí v průběhu pár dní velký, prostřední i malý hrnec. A já se ptám: kde je ekolgický hledisko? Vždycky, když umyješ hrnec jarem, umře přece koťátko a padne jeden strom v deštnym pralese!

Mně to hlava prostě nebere. K čemu je to dobrý? Zkoušel jsem se na to ptát žen, které jsem potkal v průběhu svého života a které k tomu měly sklony (tj. v podstatě všech žen, se kterými jsem kdy sdílel společnou domácnost). “No dyť ten velkej hrnec by se přece nevešel do lednice,” zněla vždycky jejich odpověď; všechny to navíc řekly s takovým výrazem v očích, že jsem pochopil, že snažit se je přesvědčit, že vešel, protože tam přece už předtím byl, nemá smysl…

Google mi nabídnul tenhle obrázek, když jsem hledal „a pot in a refrigerator“.
Vsadim se, že ta holka taky přendavá věci z hrnce do hrnce.

«
»